Detyrat e zgjedhura te Kolokfiumit te dyte!

Shko poshtė

Detyrat e zgjedhura te Kolokfiumit te dyte!

Mesazh  Admin prej Sat Feb 16, 2008 10:20 am

ZGJIDHJET E DETYRAVE NGA KOLOKFIUMI 2

Keto jane zgjidhjet e detyrave nga kolokfiumi I dyte. Vini re se detyrat jane shenuar ne fillim te cdo zgjidhje, si komente. Poashtu, keni parasysh se per cdo detyre ka zgjidhje te ndryshme te mundeshme. Ketu kam dhene zgjidhjet qe me jane dukur me te thjeshta.
Kodi:

***************************************************************************
***            DETYRA 1                     ****
***************************************************************************
#include <iostream>
using namespace std;

/////////////////////////DETYRA 1///////////////////////////////////////////
// 1.   Shkruani funksion qė do t'i shtyp tė gjithė numrat e pėrsosur prej 2
// deri nė N. Numri ėshtė i pėrsosur nėse ėshtė i barabartė me shumėn e
// pjesėtuesve tė tij duke e pėrjashtuar vetė numrin.
//
// P.sh. Numri 28 ėshtė i pėrsosur pasi:  28 = 1+2+4+7+14               
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////

bool persosur(int m);

int main()
{
    int i, N;

    //Se pari lexojme numrin N nga tastatura
    cout << "Jepni numrin N: ";
    cin >> N;

    //Kalojme gjithe numrat prej 2 deri N, ashtu sic kerkon detyra
    //Nese numri eshte i persosur, e shtypim
    //Per ta provuar nese numri eshte i persosur, do ta perdorim funksionin
    //'persosur', te deklaruar me lart
    for(i = 2; i <= N; i++)
        if ((persosur(i) == true))
            cout << i << endl;

   return 0;
}bool persosur(int m) {
// Ky funksion merr nje numer 'm' dhe kthen 'true' (e sakte) nese numri eshte
// i persosur. Nese numri nuk eshte i persosur kthen 'false' (jo e sakte)

    int S = 0;  //Shuma e pjesetuesve
    int i;

    //Kalojme te gjithe numrat nga 1 deri m-1 dhe shofim nese numri 'm'
    //eshte i plotepjesetueshem me to. Nese po, ia shtojme shumes.
    for (i = 1; i <= m - 1; i++) {
        if (m % i == 0)
            S = S + i;
    }

    //Nese shuma e fituar eshte e barabarte me numrin 'm', atehere numri 'm'
    //eshte i persosur
    if (m == S)
        return true;
    else
        return false;
}

***************************************************************************
*** DETYRA 2 ****
***************************************************************************
Kodi:

#include <iostream>
using namespace std;

////////////////////////DETYRA 2///////////////////////////////////////
// 2.   Pėr njė vektor a[10] tė shkruhet program i cili do t'a caktojė
// numrin e elementeve tė vektorit qė kanė nė "anėn e djathtė" numėr mė
// tė madh se vetja.
//
// P.sh. pėr vektorin a:  4, 8, -3, 7, -2, -13, 10, 20, 2, 1
// Dalje:
// 4  -3  -13  10
// Rezultati ėshtė  4int main()
{
    int N = 10;
    //Deklarimi i vektorit
    int A[10] = {4, 8, -3, 7, -2, -13, 10, 20, 2, 1};
    int num = 0;  //numeruesi
    int i;

    //Per te pare se cili numer ka ne anen djathte numer me te madh se vetja,
    //duhet ate numer t'a krahasojme me numrin qe ka indeks per nje me te madh
    //ne vektor. Psh. numri i katert ne vektor, ne anen e djathte e ka numrin e
    //peste, i shtati te tetin e keshtu me rradhe. Ndalemi te anetari i
    //parafundit, pasi anetari i fundit nuk ka asgje ne te djathte

    for (i = 0; i < N -1; i++) {
        if (A[i+1] > A[i]) {
            //Nese plotesohet kushti, e shtypim numrin dhe rritim numeruesin
            cout << A[i] << " ";
            num++;
        }
    }

    //Shtypim numeruesin
    cout << endl;
    cout << "Rezultati eshte " << num;
}

***************************************************************************
*** DETYRA 3 ****
***************************************************************************
Kodi:

#include <iostream>
using namespace std;

////////////////////////////DETYRA 3/////////////////////////////////////////
// Shkruani funksion pėr formim tė vektorit a[n] nga shifrat e numrit x qė
// lexohet nga tastiera. Elementet e vektorit duhet tė kanė radhitje inverze
// me shifrat e numrit.  (x < 1 000 000).
//
// P.sh.  pėr numrin 89756
// Dalje:
// Numri=89756
// a[0]=6  a[1]=5  a[2]=7  a[3]=9  a[4]=8


int formoV(int A[], int n);

int main()
{
    int N;  //numri qe jepet
    int A[10];  //E deklarojme si vektor me 10 elemente, pasi nuk presim qe
                // numri i dhene te kete me shume se 10 shifra
    int madhesia; //Madhesia e vektorit te formuar
    int i;

    cin >> N;
    madhesia = formoV(A, N);

    //Shtyp vektorin e porsaformuar
    for (i = 0; i < madhesia; i++) {
        cout << "A[" << i << "]=" << A[i] << "  ";
    }
}


int formoV(int A[], int n) {
//Ky funksion formon vektorin A nga shifrat e numrit n te kthyer mbrapsht
//Si rezultat kthen madhesine e vektorit te formuar
    int i = 0;
    int shifra;

    //Vektorin e formojme duke i nxjerrur shifrat nga fundi i numrit
    while (n > 0) {
        shifra = n % 10;
        n = n /10;
        A[i] = shifra;
        i++;
    }

    return i;
}

***************************************************************************
*** DETYRA 4 ****
***************************************************************************
Kodi:

#include <iostream>
using namespace std;

/////////////////////////DETYRA 4/////////////////////////////////////////////
// Shkruani funksion qė pėr njė matricė A[4][4] do t'a caktojė  rreshtin
// qė ka shumė mė tė madhe tė elementeve.
//
// P.sh. pėr matricėn A:
//              4      5   8  2
//            13   -5   6   1
//             9    6   -7   4
//            12   -3   1   0
// Dalje:
// Rreshti me shumė mė tė madhe: 0
// Shuma=19


int shumaRreshtit(int A[4][4], int r);

int main()
{
    //Deklarimi dhe inicializimi i matrices
    int A[4][4] = {{4, 5, 8, 2},
                    {13, -5, 6, 1},
                    {9, 6, -7, 4},
                    {12, -3, 1, 0}};

    int i, s;
    int smax;  //Shuma me e madhe
    int imax;  //indeksi i rreshtit me shume me te madhe

    //Se pari e marrim rreshtin 0 si me shume me te madhe
    smax = shumaRreshtit(A, 0);
    imax = 0;

    //Pastaj kalojme gjithe rreshtat tjere. Nese gjejme ndonje me shume me te
    //madhe, atehere do ta mbajme mend ate rresht
    for (i = 1; i < 4; i++) {
        s = shumaRreshtit(A, i);    //shuma e rreshtit i
        if (s > smax) {
            smax = s;
            imax = i;
        }
    }

    //Shtyp rezultatin
    cout << "Rreshti me shume me te madhe: " << imax << endl;
    cout << "Shuma= " << smax;
}


int shumaRreshtit(int A[4][4], int r) {
    //Ky funksion llogarit shumen e rreshtit 'r' ne matricen 'A'
    int j;
    int S = 0;
    for (j = 0; j < 4; j++)
        S = S + A[r][j];

    return S;
}***************************************************************************
*** DETYRA 5 ****
***************************************************************************
Kodi:

#include <iostream>
using namespace std;

//////////////////////////DETYRA 5/////////////////////////////////////////////
// Matrica A[3][5] i pėrmban notat e tre studentėve nga pėsė lėndė. Shkruani
// njė funksion qė do tė formojė vektorėt: s -  pėr suksesin mesatar tė
// secilit student;  l -  pėr suksesin mesatar tė arritur nė secilėn lėndė.
//
// P.sh. pėr matricėn A:
//                8       9    9    10        6
//            9      10     8    10        8
//            10       10    10       10        10
// Dalje:
// Suksesi i studentėve:
// s[0]=8.40    s[1]=9.00    s[2]=10.00
// Suksesi nė lėndėt:
// l[0]=9.00    l[1]=9.67    l[2]=9.00    l[3]=10.00    l[4]=8.00

void studentet (int notat[3][5], double s[]);
void lendet(int notat[3][5], double l[]);

int main()
{
    //Deklarimi dhe inicializimi i matrices
    int A[3][5] = {{8, 9, 9, 10, 6},
                    {9, 10, 8, 10, 8},
                    {10, 10, 10, 10, 10}};
    double s[3];  //Vektori i mesatareve te studenteve
    double l[5];  //Vektori i mesatareve te lendeve
    int i;

    //Thirja e funksioneve
    studentet(A, s);
    lendet(A, l);

    //Shtypja e rezultateve
    cout << "Suksesi i studenteve:"<<endl;
    for(i = 0; i < 3; i++)
        cout << "s[" << i <<"]=" << s[i] << " ";

    cout << endl;
    cout << "Suksesi ne lendet:" << endl;
    for (i = 0; i < 5; i++)
        cout << "l[" << i << "]=" << l[i] << " ";
}


void studentet (int notat[3][5], double s[]) {
    //Ky funksion llogarit notat mesatare te cdo studenti
    //dmth mesataren e cdo rreshti dhe e rruan ne vektorin 's'
    int i, j;
    int shuma;  //Shuma e notave ne cdo rresht

    //Kalo cdo rresht
    for (i = 0; i < 3; i++) {
        shuma = 0;
        for (j = 0; j < 5; j++)
            shuma = shuma + notat[i][j];
        //Mesatarja
        s[i] = shuma / 5;
    }
    return;
}


void lendet(int notat[3][5], double l[]) {
    //Ky funksion llogarit notat mesatare ne cdo lende
    //dmth mesataren e cdo kolone dhe e rruan ne vektorin 'l'
    //Ketu duhet vektorin ta kalojme kolone per kolone
    int i, j;
    int shuma;  //Shuma e notave ne cdo colone

    //Kalo cdo kolone
    for (j = 0; j < 5; j++) {
        shuma = 0;
        for (i = 0; i < 3; i++)
            shuma = shuma + notat[i][j];
        //Mesatarja
        l[j] = shuma / 3;
    }
    return;
}
avatar
Admin
Admin

Numri i postimeve : 87
Ku ndodheni? : C:\Spam.exe
Muzika : Te gjitha
Profesioni : Pertac
Registration date : 06/11/2007

Shiko profilin e anėtarit http://utsh.mrforum.net

Mbrapsht nė krye Shko poshtė

Mbrapsht nė krye


 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi